Westerman flag nl Westerman flag en Westerman flag de
Waarom ik al meer dan 30 jaar bij Westerman werk!

De reden(en) waarom ik meer dan 30 jaar lang bij Westerman werk!

Al meer dan 30 jaar ga ik iedere dag met plezier naar mijn werk bij Westerman, omdat ik tevreden ben met wat ik dagelijks doe. Ik ben Dick Visscher en woon in Dalfsen. Inmiddels ben ik 52 jaar en al meer dan 30 jaar chauffeur. Samen met mijn vrouw hebben wij vijf kinderen, waarvan drie kinderen nog thuis wonen. Een gezellige boel dus.

Inmiddels heb ik alle soorten van vervoer bij Westerman met tevredenheid gedaan. Distributie is één van de activiteiten dat Westerman doet en wat ik op dit moment ook doe. Ik rijd nu afwisselend met een trekker oplegger of de LZV-combinatie. Distributie houdt in dat ik meerdere adressen op een dag heb. Ik merk dat de ene chauffeur dit minder ligt en de andere chauffeur wil niet anders. Het voordeel van meerdere adressen vind ik dat je afwisseling hebt in het dagelijkse werk en dat je veel mensen spreekt. Over het algemeen hebben we vlot lossende adressen. Er zijn laadadressen die wat langer duren, maar dat is wel voorspelbaar. De klanten waarbij ik kom, zijn erg afwisselend. Het zijn bedrijven en winkels, maar ook particulieren. We vervoeren allerlei verschillende soorten goederen, van volle vrachten tot kleine bundels. De type goederen zijn bijvoorbeeld (bak)fietsen, laminaat, verpakkingsmateriaal en gevelbekleding. Het werk is dus heel divers! Dit vind ik het mooie van het werk bij Westerman.

Bij ons hebben alle vrachtwagens die met een laadklep de weg op gaan een elektrische pallet truck (EPT) ter beschikking. Ik kan je vertellen dat de komst van deze EPT’s een aantal jaar geleden het werk een stuk aangenamer maakt! Ik merk als chauffeur dat ik hierdoor geen tot weinig lichamelijke klachten ervaar. En dat op mijn leeftijd! Zelf vind ik het hebben van een EPT ook een stukje service naar de klant toe en zie dat dit ook gewaardeerd wordt. Als bijvoorbeeld een winkelier de goederen in de winkel of het magazijn wil hebben, kunnen we dit op een snelle manier verzorgen zonder dat dit ons veel inspanning kost.

Een andere reden waarom ik trots ben op ons bedrijf zijn alle nieuwe activiteiten die op dit moment gerealiseerd worden. Eén daarvan is de nieuwe container terminal en de nieuwe kraan, wat voor ons bedrijf nog meer mogelijkheden voor de toekomst biedt. Juist omdat Westerman zo divers is en als één sterk merk naar buiten is gekomen, biedt dit voor ons allemaal als huidige en nieuwe toekomstige collega’s nog meer kansen.

Ik vind dat Westerman ook als werkgever zijn verantwoording neemt. Ze bieden mogelijkheden aan medewerkers wanneer het even niet zo lekker gaat. Er kan bij jezelf, maar ook binnen het gezin iets gebeuren, wat je niet verwacht. In al die jaren merk ik dat Westerman zeker zijn zorgplicht vervult om naar passende oplossingen te zoeken.

Kortom, het is niet voor niks dat ik 30 jaar bij Westerman werk. Ik ga met plezier naar het werk en het is een werkgever dat mij veel vertrouwen geeft voor in de toekomst.

En daarom werk ik dus nog steeds bij Westerman!