Westerman flag nl
Vacature IT specialist/Applicatiebeheerder

Vacature IT specialist/Applicatiebeheerder

Afgelopen jaar is de bezetting en werkwijze van de IT afdeling geheel vernieuwd. Er zijn al veel zaken goed neergezet en we hebben al behoorlijke stappen gemaakt binnen procesoptimalisatie, maar we zijn nog niet op het niveau waar we willen zijn en wat de organisatie van de afdeling vraagt. Daarom is voor 2019 de doelstelling neergezet om de revolutionaire verandering binnen ons IT landschap door te zetten zoals in 2018 is gedaan. Word jij hiervan enthousiast en wil jij jouw bijdrage hier aan leveren? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar een:

IT specialist/Applicatiebeheerder

(fulltime, standplaats Hasselt en Nieuwleusen)

In de rol als IT specialist denk je mee over hoe IT nog een betere bijdrage kan leveren aan alle processen binnen Westerman Multimodal Logistics. Je bent continu bezig met het ontwikkelen en implementeren van bestaande en nieuwe software pakketten. We staan komende jaren voor een paar grote uitdagingen, waarbij de afdeling IT een grote invloed heeft op de kans van slagen van deze uitdaging. Je zal dus ongetwijfeld een aantal projecten ondersteunen en begeleiden. Als IT specialist ben je altijd op zoek naar verbetering in het proces en lever je support aan onze medewerkers. Daarnaast zoek je in data en programmatuur naar oplossingen en faciliteer je deze. Daarnaast ben je op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen onze branche, zowel op IT als transport.

We zoeken iemand die:

 • (minimaal 5 jaar) ervaring heeft in een vergelijkbare rol als eerder beschreven;
 • HBO werk- en denkniveau heeft met een opleiding in relevante richting;
 • Over kennis beschikt van Microsoft SQL Server;
 • Over kennis beschikt van XML;
 • Over kennis beschikt van Microsoft Dynamics, bij voorkeur Boltrics;
 • Bekend is met TMS en/of WMS;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal heeft.

Naast de ervaring die je hebt, vinden we het ook belangrijk wie je bent. Daarom zoeken wij iemand die

 • zich thuis voelt in deze sector en zich makkelijk mengt binnen ons transportbedrijf;
 • stevig in de schoenen staat en met communicatie geen moeite heeft;
 • in drukke pieken gedisciplineerd blijft werken en output blijft leveren;
 • feeling heeft om de werkprocessen, procedures en systemen binnen onze organisatie verder uit te bouwen en te kunnen doorgronden (analytisch sterk).

Ben jij degene die met ons de organisatie verder bouwt en ontwikkelt? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Je mag deze sturen t.a.v. Jacoline Veenstra (pz@westermanlogistics.com). Voor meer informatie over Westerman Multimodal Logistics kun je terecht op onze website, www.westermanlogistics.com.

Voor uitzendbureaus/detacheerders: Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld en niet in behandeling genomen!

Bedrijfsprofiel

Westerman Multimodal Logistics is een allround logistiek dienstverlener die onze opdrachtgevers een logistieke totaaloplossing biedt. We zijn specialist in buitenmaatse goederen (pallets met afwijkende afmetingen, lengtematerialen en (bak)fietsen), maar vervoeren ook standaard gepalletiseerde en bulkgoederen. Het  geografische gebied richt zich voornamelijk op de Benelux, Scandinavië en Noord-West Duitsland. Het bedieningsgebied breidt zich snel uit, wat ook te zien is aan de recent geopende vertegenwoordigingen in China, Thailand en Vietnam. Hierdoor bedienen we onze klanten inmiddels wereldwijd. We maken gebruik van vervoersmogelijkheden over de weg, het spoor en het water. Op deze manier kan onze klant altijd de keuze maken voor de meest efficiënte vervoersmodaliteit. Diensten op het gebied van warehousing en value added logistics maken ook deel uit van onze totaaloplossing. Met de dagelijkse inzet van honderderen laadeenheden, een opslagcapaciteit van meer dan 45.000 M2 en een eigen barge terminal zijn we een middelgrote speler in de markt. Het afhandelen van zowel volle als deelladingen op een milieuvriendelijke wijze maakt Westerman Multimodal Logistics tot een unieke speler op de logistieke markt.

Het allround karakter maakt dat we een dynamisch bedrijf zijn, altijd zoekend naar de juiste oplossing voor onze klant, waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. We bieden onze medewerkers een uitdagende en afwisselde werkomgeving met meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden, waarin positiviteit, duurzaamheid, veiligheid en groei centraal staat.