Westerman flag nl
Vacature Logistics Engineer M/V

Vacature Logistics Engineer M/V

Heb jij ervaring met WMS-systemen, ben jij analytisch en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Dan zoeken wij jou! 

Logistics Engineer M/V

(Fulltime of 0,8 FTE, locatie Nieuwleusen)

Over Westerman Multimodal Logistics

Westerman Multimodal Logistics is een internationaal opererend logistiek bedrijf met vestigingen in Nederland en Zweden. Westerman ontzorgt klanten op het gebied van Warehousing, Weg- en spoorvervoer in Europa, Netwerk Distributie, Contract Logistiek, E-commerce en Supply chain management.

In de afgelopen jaren heeft Westerman Multimodal Logistics een succesvolle transitie doorgemaakt van vervoerder naar een complete logistieke dienstverlener.

In 2021 heeft Westerman een warehousecapaciteit van 90.000 m² en verzorgt het de warehousing (incl. VAL-activiteiten) voor meerdere opdrachtgevers. Al deze processen worden aangestuurd door slimme IT-oplossingen welke continue doorontwikkeld worden.

Bij een snelle groei is het belangrijk dat ook de beheersbaarheid van de processen en slimme IT-oplossingen op het verder worden ontwikkeld. Daarom zijn wij ter uitbreiding van ons projectteam per direct op zoek naar een Logistics Engineer.

Wat ga je doen?

Als Logistics Engineer kom je te werken in ons projectteam. Dit team richt zich voornamelijk op drie pijlers namelijk optimalisatie, implementatie en beheer. De Logistics Engineer krijgt de lead over eigen projecten en het beheer en de optimalisatie van logistieke processen. Bij toekomstige klantimplementaties zal je betrokken zijn om te borgen dat de gewenste dienstverlening past binnen onze logistieke processen en bij de eisen en wensen van de klant.

Werkzaamheden

  • Het meedenken over werkwijzen, processen en systemen als lid van het projectteam;
  • Het analyseren en oplossen van eventuele incidenten en het formuleren van bijsturingsmaatregelen voor de toekomst (nog beter om deze in de toekomst te voorkomen);
  • Het onderhouden van contacten met interne en externe stakeholders;
  • Het fungeren als aanspreekpunt bij logistieke processen. Je claimt eigenaarschap over de optimalisaties.

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met logistiek;
  • Kennis van Microsoft Office;
  • Sterke affiniteit met automatiseringssystemen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal (zowel mondeling als schriftelijk).
  • In staat tot het zelfstandig begeleiden van projecten.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen: innovatie-/vernieuwingsgericht, ondernemend, besluitvaardig, communicatief vaardig, proactief, samenwerkend, stressbestendig, flexibel en resultaatgericht.

Jouw salaris is primair afhankelijk van je relevante werkervaring en inzet. Tevens biedt Westerman Multimodal Logistics een aangename en moderne werkomgeving waarbij je de mogelijkheid krijgt om gebruik te maken van flexibel werken en/of thuiswerken.

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature? Reageer dan snel door je sollicitatie en cv te sturen naar sollicitatie@westermanlogistics.com, t.a.v. Cathy Russcher Heb je vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Arnoud Vos via 06-11504093.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.