Lean & green 3 sterren
Westerman in Malmö Industrial Park

Westerman in Malmö Industrial Park

In juni 2020 kwam het goede nieuws dat het Nederlandse logistieke bedrijf Westerman Multimodal Logistics zich ging vestigen op CMP in Malmö Industrial Park. MG Real Estate, de verhuurder van Westerman, is begin dit jaar begonnen met de bouw van de logistieke faciliteit en nu rest ons niet veel tijd meer voordat Westerman in Malmö van start gaat met de overslag van goederen naar het spoor, de zeevaart en het wegvervoer.

We zijn in het industriepark van Malmö geweest en hebben onze voormalige collega bij CMP, nu Managing Director voor het Zweedse deel van Westerman Multimodal Logistics sinds december 2020, Johan Ullenby, bezocht voor een update over de werkzaamheden met de 43.000 m² grote faciliteit.

Johan Ullenby, Managing Director voor het Zweedse deel van Westerman Multimodal Logistics, in de nieuw gebouwde logistieke faciliteit.

Westerman is een bedrijf dat dateert van het einde van de 19e eeuw en vandaag zijn klanten efficiënte transportoplossingen biedt in spoor, zeevaart en wegtransport. Het bedrijfsconcept is gebaseerd op overslag, distributie en transport van goederen vanuit hun logistieke faciliteiten naar Europa en de rest van de wereld. Volgens Johan was de beslissing om activiteiten te vestigen in Malmö Industrial Park gemakkelijk.

“In de haven ligt alles binnen een vierkante kilometer. Via CMP gaan de goederenstromen via treinsporen, voertuigwegen en veerverbindingen die zich uitstrekken tot in Europa en de rest van de wereld. Van hieruit kunnen we in onze logistieke hub van ferry’s naar treinen overladen en zo onze klanten duurzame en efficiënte logistieke oplossingen bieden,” merkt Johan

Het uitzicht vanuit de conferentieruimte boven, bij de Oresundbrug, werpt een blik op twee veerboten van Finnlines.

Johan toont ons de bovenverdieping, waar een kantoorruimte van ongeveer 600 m² wordt uitgebouwd. Hier komen kleedkamers, koffiekamers, privé-kantoren en een conferentieruimte. Het kantoor biedt een duizelingwekkend uitzicht op de haven, de Oresundbrug en Denemarken. Maar Johan meldt dat het uitzicht wel eens snel zou kunnen veranderen.

“We denken al na over uitbreiding van de faciliteit met nog eens 26.000 m² en medio augustus is een grondreservering goedgekeurd door de technische dienstencommissie van de stad Malmö. Als we besluiten uit te breiden, betekent dat onder meer dat we in de toekomst twaalf treinstellen kunnen ontvangen in plaats van zes,” legt Johan uit.

De treinsporen worden toegevoegd aan het gebied links op de foto en de faciliteit heeft ruimte voor maximaal zes treinwagons, een aantal dat zal worden verdubbeld als Westerman kiest voor uitbreiding van de faciliteit.

Johan zegt ook dat de werkzaamheden met de logistieke faciliteit volgens plan verlopen en hun voltooiing naderen. In afwachting van de kantoorruimte op de bovenverdieping, die eind september klaar moet zijn, worden in de faciliteit tijdelijke kantoren ingericht.

In het kader van Westermans duurzaamheidsbeleid is gekozen voor de aanschaf van kantoormeubilair in oude staat.

“We hebben de plek en we hebben de mogelijkheden. Met onze locatie in het industriepark van Malmö komen we op een punt waar de systemen samenwerken, waar we samenwerkingsverbanden kunnen vinden en toegevoegde waarde kunnen creëren, niet alleen met CMP maar ook met toekomstige partners hier. Ik ben verheugd dat we onze reis in Malmö nu elke dag beginnen wanneer we de eerste goederen voor herladen in onze nieuwe logistieke hub ontvangen.”

Bekijk het originele bericht via de onderstaande link: https://www.mynewsdesk.com/copenhagen-malmo-port-cmp/news/a-visit-to-westerman-in-malmoe-industrial-park-433651